Ten Duis Nieuwsfeed Volg ons op Linkedin

Verbindend communiceren

In een tweetal workshops staat onze mondelinge communicatie centraal. Hoe praat je op je werk? En hoe praat je over je werk? En met wie praat je op je werk én over je werk? Het is heel erg nuttig om je dit te realiseren, omdat het je kan helpen bij het bereiken van je doelen en de manier waarop je wordt gezien op je werk.

We ervaren allemaal wel eens dat een door jou zo helder geformuleerde boodschap niet overkomt. Je voelt je onbegrepen door collega’s, leidinggevenden, klanten of opdrachtgevers. Waar kan dat door komen?

Met dit vraagstuk gaan we aan het werk. We zoomen in op de onderliggende processen van zender en ontvanger en de verschillende niveaus van interactie: Proces, inhoud en relatie. Daarnaast onderzoeken we wat jouw persoonlijke communicatiestijl is en hoe je die het best kunt benutten.

Belangrijk in deze workshop is dat we naast dat we een stuk theorie behandelen vooral gaan oefenen. Leren door te doen. Je kun heel lang praten over communicatie, maar om jezelf te willen verbeteren moet je het meemaken. In rollenspellen zijn professionele acteurs je gesprekspartners, waarmee iedereen gaat oefenen voor de groep. Zo leer je dus niet alleen van je eigen gesprek, maar ook van de anderen. Er wordt gewerkt met concrete situaties die de deelnemers als casus inbrengen.

Voor wie

Resultaat

Terug naar Trainingen & Opleidingen

Top