Ten Duis Nieuwsfeed Volg ons op Linkedin

Management 2.0: Leiderschap vanuit je eigen kracht

Dit is een tweedaagse training voor leidinggevenden waarbij persoonlijk leiderschap centraal staat. Het belangrijkst in deze training is het leren kennen van jezelf. Je gaat aan de slag met waar je kracht ligt en waar je valkuilen. Zo ontdek je wat je toegevoegde waarde is en hoe je deze kunt benutten.

Omdat er in onze werkomgeving vaak veel veranderingen zijn, is het niet langer mogelijk om terug te vallen op automatismen. Het is dus essentieel dat we flexibel zijn. Om wendbaar, vitaal en zelfsturend te zijn is het van belang dat we bewust richting geven aan ons gedrag en dat van anderen. Dit doe je door te handelen vanuit de realiteit en deze te accepteren. Door verwachtingen en aannames los te laten krijg je weer controle.

Om die controle te krijgen ligt in deze training de focus op doen in plaats van denken. We reiken steeds kort een stuk theorie aan en zetten je daarmee aan het werk. Hiermee streven we ernaar dat je je talenten herkent en leert te werken vanuit die authenticiteit. Door vanuit jezelf te werken kun je de vaardigheden waarover je beschikt inzetten op een manier die past bij de situatie waarin je je bevindt.

Door deze manier van jezelf leren kennen bereik je dat je bewust leiding kunt geven aan een groep, vanuit jezelf en je eigen kwaliteiten. Dit maakt dat deze training een duurzame investering in jezelf is, waarbij je leert omgaan met veranderende situaties. Elke situatie en ieder persoon is uniek. Het is de kunst om je dat te realiseren en daar sturing aan te geven.

Na de tweedaagse training volgt een periode van drie maanden waarin de deelnemers aan de slag gaan met de kennis die ze hebben opgedaan. In deze tijd van persoonlijke ontwikkeling wordt een casus uitgewerkt. Na de drie maanden komt de groep nog eens bij elkaar om hierop te reflecteren.

Voor wie

Resultaat

Terug naar Trainingen & Opleidingen

Top