Ten Duis Nieuwsfeed Volg ons op Linkedin

Zomergevoel op het werk


De zomer is deze week pas echt in volle gang. De afgelopen weken moesten we tijdens regenachtige en bewolkte dagen zelf voor het zomergevoel zorgen. Tijdens de de paar zonuren op een dag snel naar buiten voor een kop koffie en de weerapps scherp in de gaten houden voor het organiseren van een barbecue. Deze week is er geen gebrek aan zon, maar ook daar komt na deze week weer even een einde aan. Tja, een lange warme zomer is jammer genoeg geen vanzelfsprekendheid.

Duurzame inzetbaarheid is eigenlijk net zo weinig vanzelfsprekend als een fantastische zomer. Daarvoor is het belangrijk om te zorgen voor gezonde, betrokken en ontwikkelende werknemers. De chaos die in deze snel ontwikkelende maatschappij op ons afkomt kan zorgen voor onzekerheid en het veranderen van taken en functies. Dit laat zich, net als het weer, niet beïnvloeden. Om het zomergevoel op de werkvloer te bevorderen kun je gelukkig als werkgever en werknemer wat doen. Het is zaak om de duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Om daaraan bij te dragen zitten wij deze zomer niet stil. Terwijl de vakanties richting zonnige stranden en gezellige steden begonnen zijn werken wij aan een online traject om de duurzame inzetbaarheid te helpen bevorderen. Een zoektocht naar waar je kwaliteiten, motivatie en behoeften liggen. Welke waarden voor jou belangrijk zijn. Hoe je vanuit zelfregie kan werken en de juiste energiebronnen aanboort om je verder te helpen.

Gebruik deze zomer de mooie momenten om te genieten. Maar gebruik de zomer ook om na te denken over de snel veranderende maatschappij en alles wat daarbij op ons afkomt. Zoals we na een fikse regenbui de tuindeuren weer open kunnen slaan kunnen we na een onrustige periode op het werk zorgen dat we onze rust en energie weer terugvinden. En te steven naar duurzame inzetbaarheid.

We kijken ernaar uit hier samen met u mee aan de slag te gaan. Voor nu wensen we u een heerlijke zomer.

Geschreven door: Herman ten Duis

Terug

19-07-2017


Top