Ten Duis Nieuwsfeed Volg ons op Linkedin

Wandelcoaching: ‘Ik durf eindelijk te genieten van mijn loopbaan’

Onlangs rondde ik een wandelcoachtraject af met A. Hij is een sympathieke, intelligente jongeman. Zijn doel voor het coachingstraject: hij wilde zekerder zijn van zijn eigen kunnen, minder ‘in zijn hoofd‘ en juist méér vertrouwen op zichzelf. Met als resultaat: genieten van de kansen die hij krijgt in zijn werk.

In onze mooie gesprekken ontdekte hij dat hij eigenlijk alles ‘in huis’ heeft om op zichzelf te kunnen vertrouwen. De uitdaging was om vanaf nu zijn talenten ook echt te benutten, ze te dúrven laten zien.

Hij ging ermee aan de slag en merkte dat hij inderdaad veel meer aan kon in zijn werk dan hij dacht. Hij probeerde nieuw gedrag uit, durfde meer en vond dat logischerwijs ook spannend. A. merkte dat hij moest loslaten om dingen voor een ander in te vullen. En ook dat alles niet altijd perfect hoefde te zijn. Toen hij dat ook echt ging doen, zag hij hoeveel ruimte er eigenlijk voor hem was. Zijn zelfvertrouwen nam toe en hij begon echt te genieten van zijn werk en de mogelijkheden die hij kreeg. Ook zijn collega’s zagen hoe hij groeide in zijn rol.

Tijdens één van onze wandelingen vroeg ik hem om voorwerpen uit de natuur te zoeken die zijn talenten vertegenwoordigen. Eenmaal over het ongemak heen gestapt om uit te spreken waar hij goed in is, maakte hij een natuurcollage en legde me na afloop uit welke persoonlijke kwaliteiten deze voorwerpen vertegenwoordigen. Weer een belangrijke stap in het vergroten van zijn zelfbewustzijn. Hij maakte deze foto van zijn natuurcollage als tastbaar ‘bewijs’ van zijn vertrouwen in eigen kunnen.

Vlak na ons laatste coachingsgesprek besloot hij om een volgende uitdaging in zijn loopbaan aan te gaan. Een uitdaging die hij voor onze wandelingen als ‘niet passend’ voor hem zag. Nieuw inzicht, nieuw zelfvertrouwen: A. geniet meer dan ooit van zijn loopbaan! 

Geschreven door: Jacqueline Cock


Wil je meer informatie over (wandel)coaching? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Terug

02-12-2021


Top