Ten Duis Nieuwsfeed Volg ons op Linkedin

Outplacement nieuwe stijl: Proactief en duurzaam


Met regie in eigen handen naar een volgende loopbaanstap

Wanneer iemand zijn baan verliest is dit meestal erg lastig. Er valt een stuk zekerheid weg. Niet alleen financieel, maar ook op persoonlijk vlak. Dat iemand dan door een moeilijke tijd gaat ligt voor de hand. Wij geloven er sterk in dat dit het moment is waarop gebruikt gemaakt moet worden van de stilte na de storm. Dit is het moment waarop iemand zelf de regie weer kan vinden en nemen. Vanuit oprechte aandacht begeleiden wij deelnemers in deze fase op gestructureerde wijze. Wij helpen hen met het krijgen van helder inzicht in hun persoonlijkheid, drijfveren en ambities.

Een begrijpelijke en natuurlijke reactie van iemand die zijn baan dreigt te verliezen of al verloren heeft is direct te gaan solliciteren op allerlei andere banen. En hoewel een ‘quick fix’ misschien aantrekkelijk lijkt, is dit op de lange termijn niet de meest duurzame oplossing. Onze ervaring leert ons dat wanneer iemand stil staat bij zichzelf en de regie weer pakt, de slagingskans in een nieuwe baan enorm toeneemt. Én het zorgt ervoor dat er eerder een baan gevonden wordt die aansluit bij iemands kwaliteiten en vaardigheden.

Het allerbelangrijkst blijft natuurlijk; levert onze outplacementbegeleiding echt iets op? Jazeker! De afgelopen drie jaar heeft maar liefst 70% van onze deelnemers binnen een jaar na de start van het outplacementtraject een passende nieuwe baan gevonden. De resterende 30% geeft aan na het traject voldoende bagage en richting te hebben om het zoektraject zelfstandig voort te zetten.

Gesterkt door deze resultaten en positieve reacties van onze deelnemers zetten wij ons werk voort. Om de outplacementtrajecten nóg efficiënter te maken willen wij de kandidaten meer de controle in dit proces geven. Het nemen van verantwoordelijkheid en het gevoel van zelfregie zijn belangrijke succesindicatoren als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Daarom maken wij vanaf maart 2016 gebruik van een online loopbaanportfolio.

Naast de gesprekken met de loopbaanadviseur krijgt elke deelnemer voortaan toegang tot een persoonlijk e-portfolio. Dit e-portfolio bestaat uit drie onderdelen:

-       Bepaal je doel en je waarde op de arbeidsmarkt

-       Sta stil bij jezelf en presenteer je krachtig

-       Sla een brug naar de arbeidsmarkt en kom in actie

Op deze manier wordt de deelnemer dus steeds bewuster van zijn wensen, zichzelf en waar hij naartoe wil groeien. Het e-portfolio wordt bovendien gekoppeld aan een arbeidsmarktverkenner. Hiermee krijgt de deelnemer toegang tot alle online vacatures in Nederland. Naast de harde criteria kan ook gezocht worden op persoonlijkheidskenmerken, of kennisgebieden en vaardigheden. De arbeidsmarktverkenner bevat ook een overzicht van alle beroepen in Nederland en de mogelijke, logische alternatieven. Hierbij wordt er ook inzicht gegeven in de overstappen die beroepsgenoten gemaakt hebben.

Wij zijn enthousiast over deze online tool die ons helpt in de ondersteuning van de deelnemers aan onze outplacementtrajecten. Maar we realiseren ons heel goed: het blijft een tool. Het is een hulpmiddel om mensen te begeleiden naar hun volgende loopbaanstap. Oprechte en persoonlijke aandacht voor elke kandidaat blijft het belangrijkst. Dit houdt in dat elk begeleidingstraject op maat gemaakt wordt. Er is dus geen traject hetzelfde. Iedere kandidaat krijgt het traject dat bij hem of haar past. Alleen dan lukt het iemand weer echt de regie in handen te krijgen.

En dat is precies hetgeen waarom dit werk voor ons zo inspirerend en uitdagend blijft!

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Geschreven door: Jacqueline Cock

Terug

03-03-2017


Top