Ten Duis Nieuwsfeed Volg ons op Linkedin

De Talentfabriek draait

Om nog meer mensen te helpen met coaching hebben wij De Talentfabriek geopend: ons online platform voor E-coaching. De bewezen effectiviteit van online coaching maken we hiermee beschikbaar voor iedereen die aan de slag wil met zijn persoonlijke ontwikkeling.

Coaching werkt

Coaching geeft tools om aan de slag te gaan met talent en persoonlijke ontwikkeling. De oplossing om verder te komen ligt altijd in jezelf en in een gedragsverandering. Een coach helpt om een doel te stellen en de stappen te doorlopen die nodig zijn om daar te komen.

E-coaching, wat is dat?

Onze E-coaching via De Talentfabriek is een volledig digitaal aangeboden coachingsprogramma van een jaar. De coachee ontvangt in dit jaar via mail en op een online platform opdrachten waarmee hij werkt aan zijn vraagstuk en ontwikkeling. Op afstand begeleidt één van onze ervaren coaches dit proces en vinden via Skype gesprekken plaats om de ontwikkelingen en vragen te bespreken.

Verrassende voordelen van E-coaching

Uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat het pauze-moment tussen het sturen van een gemaakte opdracht of vraag zorgt voor een moment van bezinning en reflectie. Daarnaast zorgt de afstand tussen coach en coachee voor anonimiteit met als gevolg dat de coachee nauwelijks sociaal wenselijk gedrag vertoont en zich meer op de inhoud concentreert. Daardoor komen beide partijen sneller to-the-point.

Nog een aantal voordelen:

  1. Beide partijen hebben in een groot gedeelte van het coachingsproces ruimte goed na te denken over een antwoord. Deze reflectietijd zorgt voor goed doordachte coaching.
  2. Doordat alle stappen en feedback gedocumenteerd worden is het coachingsproces altijd terug te lezen. Dit zorgt voor terugvalpreventie.
  3. Met E-coaching is er ook tussen gespreksmomenten door contact mogelijk. Iemand hoeft dus niet een paar weken te wachten met een vraag of ingeving.
  4. Het feit dat het grootste gedeelte van de coaching schriftelijk gebeurt zorgt ervoor dat er veel meer tijd is voor het beantwoorden van vragen van de coach.
  5. Schrijven zet andere cognitieve processen in gang dan praten en zorgt voor emotionele verwerking van waarover geschreven wordt. Dit stimuleert tot nadenken over eigen handelen. Dit helpt bij het aanpassen van het gedrag.
  6. E-coaching brengt veel vrijheid met zich mee. De coachee bepaalt het moment om aan de slag te gaan met z’n opdrachten, als hij de rust en concentratie daarvoor heeft.

Voordelig tarief

Omdat het gewicht bij E-coaching ligt op het zelfstandig werken aan de ontwikkeling door de coachee, heeft de coach ruimte om meerdere mensen te helpen. Daardoor kan het coachingstraject tegen een gereduceerd tarief aangeboden worden. Dit maakt het voor een grotere groep mensen beschikbaar.

Coaching met de juiste pasvorm

Om iedereen met een coachingsvraagstuk zo goed mogelijk tegemoet te komen bieden we in De Talentfabriek drie verschillende E-coachingstrajecten:

Voor wie zich wil ontwikkelen

De Talentfabriek is voor iedereen die behoefte heeft om zich te ontwikkelen, maar niet goed weet hoe hij dit moet aanpakken. En voor wie al dan niet goed op z’n plek zit in zijn huidige functie en bezig wil zijn met een vervolgstap. Of voor wie meer voor zijn medewerkers wilt betekenen en hen nog meer vanuit hun talent wilt laten werken.

Meer weten over E-coaching via De Talentfabriek? Ga dan naar www.de-talentfabriek.nl of neem contact met ons op!

Terug

28-08-2017


Top