Ten Duis Nieuwsfeed Volg ons op Linkedin

5 tips om te ontspannen in de herfst

We zijn de herfst goed begonnen. Sommige dagen regen en daarnaast echt een Indian Summer. Perfect voor boswandelingen en genieten van de herfstzon op het terras. En aangezien je de beste versie van jezelf bent als je goed kunt ontspannen: 5 tips om het meeste uit je herfst te halen!

Pak die zon

Naast dat het gewoon heel lekker voelt is het zaak om nog even goed wat vitamine D aan te maken. Als de dagen korter worden zijn de momenten dat je in het daglicht rondloopt steeds schaarser. Hoe verleidelijk het ook is om al lekker op de bank te kruipen met een goed boek of een spannende serie, stuur jezelf op een zonnig moment nog even naar buiten! Maak die wandeling of neem je kop koffie mee naar de tuin of je balkon.

Herfstmenu

Weg met de lichte maaltijden en luchtige salades. De herfst staat voor stevig voer. Dus sla dat stamppot-kookboek weer open en geniet van de heerlijkste gerechten. De pompoen, paddenstoelen, walnoten, kolen en knollen vormen de perfecte basis voor een goed herfstmaal. Lekker met stoofvlees of blauwe kaas. Een goedgevulde soep of warme appeltaart past er ook weer helemaal bij. Vergeet niet de bockbiertjes in de koelkast te leggen! Een mooi rood wijntje werkt natuurlijk ook.

In beweging

Alle energie die je erin stopt met al dat lekkers moet er ook weer uit. Dus: de paden op en de lanen in! En zit het weer tegen? Plan dan eens een sportieve binnen activiteit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een keer paardrijden, in de tennishal tennissen of zwemmen? Niet zo’n sporter? Met flink klussen of opruimen en schoonmaken in huis verbrand je de nodige calorieën. En je huis knapt er nog van op ook! Wat weer goed uitkomt, aangezien je de komende maanden met name binnen zult zitten. Met een dagje winkelen of een museum zit je trouwens ook al snel aan je 10.000 aanbevolen stappen per dag, ook een prima optie dus.

Weekendje weg

De herfst leent zich uitstekend voor een weekendje weg. Bezoek één van de prachtige steden in onze buurlanden, zoals Londen, Parijs of Kopenhagen, of blijf gewoon in Nederland. Heb je het Groninger Museum de laatste tijd nog wel eens bezocht? Of een rondvaart over de grachten van Utrecht gemaakt? Wist je dat het in Den Bosch het hele jaar door feest is onder de terrasverwarmers? In Kruiningen (Zeeland) vind je tweesterren restaurant, Inter Scaldes. Benoemd als beste restaurant van Nederland door dinnersite.nl. Goed te combineren met een dagje Antwerpen!

Cocoon er op los

Gelukkig brengt de herfst ook genoeg donkere, regenachtige dagen met zich mee. Dus laat de verwarming z’n werk doen, steek wat kaarsjes aan en geniet van het niks doen. Netflix komt eind oktober met het nieuwe seizoen van Stranger Things, Lisbeth Salander mag weer op onderzoek uit in de nieuwe film uit de Millennium-reeks en als je echt om vertier verlegen zit: de bakkers van Heel Holland Bakt bakken er deze week nog even lustig op los in de finale.

Kortom

Genoeg te beleven de komende maanden! Geniet ervan en zorg ervoor dat je jezelf steeds goed oplaadt. Wij wensen je een prettige herfst!

Terug

17-09-2018


Top